Бившият вътрешен министър Бойко Рашков се познава с Марин Димитров е във връзка със сигнал, който той е направил при него като министър. Сигналът, по думите на Рашков, е свързан със "смачкано от прокуратурата" дело във връзка с бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов.

Това каза самият Рашков пред временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници"

Бойко Рашков каза, че се е срещал с Димитрови и във връзка с обстановката около изборите в Хасково и купуването на гласове.

"Носиха ми информация за купувачите на гласове", каза Рашков.

Той отбеляза още, че Димитрови са обвинени за престъпление, извършвано от средата на 2023 г., а той е бил вътрешен министър до 31 юли 2022 г.

След края на изложението си Рашков си тръгна и отказа да отговаря на въпроси на депутати.

Утре ще се изслушват представители на Агенция „Митници“ и Асен Василев, ако дойде, обяви председателят на комисията Тошко Йорданов ("Има такъв народ") След това се очаква комисията да изготви доклад и да приключи своята работа.

Пред медиите Тошко Йорданов коментира, че с действията си Бойко Рашков е засилил подозренията към него, че е участвал в схемата. Според него човек, ако няма притеснения, ще остане и ще отговори на всички въпроси, а няма да избяга от тях.

Виждал съм Стефан Димитров в сградата на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“, каза бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров, който също бе изслушан.

Тодоров обясни, че от края на 2021 г. е виждал многократно Стефан Димитров в сградата на МВР, в някои случаи е влизал през транспортния вход, като го е засичал пред кабинета на министъра тогава- Бойко Рашков, докато е чакал да влезе при него. Виждал е и Марин Димитров, бащата на Стефан, в МВР.

Не знам по какъв повод са влизали, аз не съм запознаван с тези лица, не ги познавам, посочи Петър Тодоров. 

По думите му е виждал Димитрови и в Главна дирекция „Национална полиция“, при директора по това време Венцислав Кирчев.

Петър Тодоров обясни, че до него не са постъпвали сигнали относно Стефан и Марин Димитрови. Тодоров разбрал през пролетта на 2022 г., че ДАНС има интерес към двамата.

Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че от колеги знае, че Стефан Димитров често е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на банкет на столичния КАТ в област Хасково.

В началото на заседанието председателят на комисията Тошко Йорданов докладва отговор от Министерство на финансите, според който Мартин и Стефан Димитрови са посещавали министерство на финансите два или три пъти в края на 2023 г. Те са преминали през един от входовете съпровождани от експерт от политическия кабинет на министъра и не са записани, че са влизали.

На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов им бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.