Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов честити "новата коалиция" - "Продължаваме промяната - Демократична България", "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". Повод за това е искането на оставка на шефа на парламента Росен Желязков, което тези четири групи подкрепят.

От изказването на Борисов обаче отново стана ясно, че той отрича "коалиция" между ГЕРБ и ДПС, Въпреки, че двете партии отново бяха заедно - този път в защита на Желязков при провалянето на кворума в началото на заседанието. Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски също направи - както обикновено - изявление, което е напълно в съзвучие с казаното от Борисов. И заговори за "коалиция на пудела".

"Честито на новата коалиция. "Възраждане" - честито, ние се отървахме от ПП-ДБ,  честито на колегите от "Има такъв народ" ( ИТН) и всичките им приказки срещу ПП-ДБ в зала ги видяхме, разбира се на ПП-ДБ, които си намериха нови партньори. Ние ще бъдем една достойна опозиция, надявам се сега народът да види всеки какво прави".

Първо искам да поздравя колегите от "Възраждане", колегите от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и БСП за новата коалиция с ИТН.  Те ме улесняват много, че повече няма да има въпроси нито за ДПС, нито за ПП, нито за сглобки. Мисля, че поне пет-шест служебни правителства ще се изредят още", заяви Борисов. 

Днес имаме "коалиция на пудела", събраха се, сега могат да отворят отново каналите, да върнат шефката  на Митниците и могат спокойно да крадат, коментира пред журналисти съпредседателят на ДПС Делян Пеевски исканата оставка на председателя на парламента Росен Желязков и случващото се от сутринта в пленарната зала.

Но, отбеляза той,  са подценили народа, имаме избори, виждате какви са резултатите, какво казват социологическите агенции. "Коалицията на пудела" ще се радва много малко на грабежа, след това ще понесат отговорност за всичко, смята Пеевски.

Да видим как стоят нещата, които и днес са чудовищни, видяхте за какво става въпрос - огромна корупция на тези хора, за мен ПП-ДБ с тези лидери, ако тези неща се докажат, е невъзможно да се говори с тях, те нямат интегритет, отговори съпредседателят на Движението на въпрос дали могат да преговарят с ПП-ДБ след вота.