Нелеп автогол отложи коронясването на „Лудогорец“ с 13-ата поредна шампионска титла на България по футбол.

Това стана на стадиона в Разград, където публиката се бе приготвила за купон след първия мач от плейофната фаза на челната шестица. Противник бе абсолютният новак „Крумовград“.

Изненадващо гостите поведоха с 2:0. Това стана след голове на Александър Колев в 13-ата и на Серкан Юсеин в 31-ата минута.

Това накара мнозина да се усъмнят и да предрекат, че след почивката ще има „обръщалка“. Така се и получи. Още 49-ата минута Рик Джонатан намали резултата с прехвърлящ удар. Само щест минути по-късно пак той изравни след дузпа, отсъдена за спъването му в наказателното поле на гостите.

В 74-ата минута настъпи пълният обрат. Руан Круз направи 3:2 и публиката започна да се подготвя за празненството.

Защитникът на „Лудогорец“ Антон Недялков обаче явно бе на друго мнение. В добавеното време на мача той си отбеляза автогол.

Така интригата се запазва поне до следващия, втори кръг от плейфите. „Лудогорец“ отново е домакин, при това на втория ЦСКА-София. На шампионите обаче им стига само равенство, за да триумфират за 13-и пореден път. Те са на първо място със 76 точки, а „червените“ от столицата са с 66.

До края на плейофите остават 4 кръга. При равенство „Лудогорец“ ще запази преднината от 10 точки и ще бъде недостижим на върха.