Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, бившият премиер Николай Денков (ПП) и бившият министър на икономиката Богдан Богданов ще водят по две листи за предстоящия парламентарен вот, научи Клуб Z.

Листите на "Продължаваме промяната-Демократична България" са почти окончателно подредени, като крайният срок за регистрацията е 7 май.

Петков води в столичния 23-ти МИР и в Перник. Асен Василев - отново в родния си град Хасково, но и в Пловдив-град (където водач миналия април бе Никола Минчев, сега водач на листата на обединението за Европейския парламент). Денков ще поведе в Бургас и Шумен, а Богданов, който е ново за депутатстването лице - в Плевен и в Пловдив-област. В областта водач на последния вот бе Росен Костурков (ПП), който обаче обяви миналата седмица, че напуска политиката, а Кирил Петков допусна, че е свързано с недоволство от реденето на листите.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов ще е отново първи в столичния 24-ти МИР, а другият съпредседател Атанас Атанасов - втори, след Кирил Петков, в 23-ти. Двамата бяха в тази конфигурация и на 2 април м.г. с тази разлика, че тогава лидерът на ДСБ бе водач в Кърджали. На тези избори Атанасов няма да води листа.

Вече традиционно Христо Петров (Ицо Хазарта) ще води в лидерския 25-и МИР-София, където се очаква да се изправи срещу Бойко Борисов (ГЕРБ) и Корнелия Нинова (БСП). Хазарта обаче ще е и в листата за ЕП, вероятно шести. 

Място в листите има и Бойко Рашков, но този път не като водач в Перник, а като втори - след Кирил Петков.

Водачески места са отредени и за Даниел Лорер и Деница Симеонова, които се очаква да бъдат поставени и на избираеми места в листата за ЕП. Лорер пак ще води във Варна, а Симеонова - във Враца.

Ето и подредбата на водаческите места на обединението (засега):

Благоевград - Андрей Цеков

Бургас - Николай Денков

Варна - Даниел Лорер

Велико Търново - Людмила Илиева

Видин - Любен Иванов

Враца - Деница Симеонова

Габрово - Явор Божанков

Добрич - Ивайло Мирчев

Кърджали - Радослав Милев

Кюстендил - Георги Стамов

Ловеч - Искрен Арабаджиев

Монтана - Ванина Вецина

Пазарджик - Ивайло Шотев

Перник - Кирил Петков

Плевен - Богдан Богданов

Пловдив-град - Асен Василев

Пловдив-област - Богдан Богданов

Разград - Антоанета Цонева

Русе -  Мартин Димитров

Силистра - Богомил Петков

Сливен - Татяна Султанова

Смолян - Михал Камбарев

23-ти МИР София - Кирил Петков

24-ти МИР София - Христо Иванов

25-и МИР София - Христо Петров

София-област - Александър Симидчиев

Стара Загора - Радослав Рибарски

Търговище - Илина Мутафчиева

Хасково - Асен Василев

Шумен - Николай Денков 

Ямбол - Мирослав Иванов