„Не е нормално в 6 часа във вторник да бъдем уведомени, че в сряда ще влезе в парламента решение за ратификация на 16 милиарда лева. Ако искаш да имаш партньори, ще се научиш да комуникираш с тях, така не се прави. Това се нарича коалиционна култура”

Това заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в студиото на Нова телевизия тази сутрин. Според него министърът на финансите е трябвало да мине през групите в парламента предварително, а не пост фактум, и да ги информира за новия дълг, предложен от ГЕРБ.

"На нас ни писна някой в последния момент да ни тропосва решения, които са важни за обществото", каза Каракачанов.

На обвинение от страна на премиера, че малките партии му извиват ръцете, а са получили "огромна власт", той отговори така:

"Ние не сме малка партия, ПФ има 19 депутати. Никой никаква власт не ни е давал, защото не сме  искали, нямаме министри."

Каракачанов коментира и обвинението, че е лобирал за избирането на Борис Борисов за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина. Той подчерта, че е направил предложение за поста.

"Коя друга партия в България през последните 25 години е ходил при българите в чужбина и се е грижел за тях? Отговорът е много прост - ВМРО и напоследък ПФ”, категоричен бе Каракачанов. И добави: "Всички тези, които приказват, отделили ли са една стотинка да помогнат? Няма случай да не сме защитили българин в Македония. Не може да ни оспорят, че ние сме най-компетентните по този въпрос”

Лидерът на ВМРО коментира и катастрофата в сряда, при която пиян шофьор отне предимство на служебния му автомобил. Никой не пострада.

"Питах го какво е пил, а той ми отговори с „каквото си искам”. Първата работа на сина му като дойде, не му прави чест на това момче, беше да пита дали колата има застраховка при употреба на алкохол.  Не трябва много да съдим, тези хора са оставени на произвола на съдбата, но не е редно да пие и да шофира. Всичко опира до съзнанието на хората”, разказа Каракачанов.