Колата на мъж е надупчена от куршуми, след като спрял в столичния жк "Люлин" - по-мнение на съседите - на неправилно място.

"За тези паркоместа между съседите стават истински войни“.

Това са написали хора от кв. „Люлин“ под поста в социалните мрежи на Ивайло Колегов, който разказа пред бТВ, че в квартала са стреляли по колата му.  

Случката се разиграва навръх Великден – в събота, близо до детски парти център. Колегов паркира автомобила си в рамките на няколко минути, а след това го открива с дупки от въздушно оръжие по една от вратите, точно където е столчето на 4-годишното му дете.

Мъжът е бил заедно с дъщеря си и по думчите му са искали тя да поиграе в детския център.

„Отзад е детското столче на дъщеря ми“, разказа той пред медията.

„Имаше частно парти, нямаше места пред детския кът и паркирах пред блок 789. Отидохме до къта и попитахме кога ще свърши партито, около 10 минути ни отне. Когато се върнахме при колата, заварих два изстрела с въздушен пистолет или пушка“, обясни Ивайло Колегов. 

4-годишното дете се е притеснило. „Дъщеря ми ме попита: Ако беше станало, докато аз съм вътре? Казах ѝ да не се притеснява, че нищо лошо нямаше да стане“, разказва бащата.

Първоначално той не е пуснал сигнал в полицията, а писал за случилото се в социалните мрежи. Благодари на хората, които са го подкрепили и са осъдили това деяние.

„Хора писаха, че тук дори са им сваляли номерата. Тези три места, които са разчертани, не са към блока, а са част от улицата. Разчертали са ги и са решили, че това са техни места“, коментира пострадалият шофьор.

Негови приятели са го посъветвали все пак да подаде сигнал в полицията. Той го е направил в неделя, но е разочарован от реакцията. „Отношението не беше това, което очаквах, но това ще го спестя. Останах с впечатление, че ме съветват да не се занимавам“, коментира мъжът.

Все пак от телевизията се свързали със СДВР, откъдето съобщават, че е образувана преписка и се работи по случая

Преди по-малко от месец отново в „Люлин“ жена пострада, след като 40-годишен мъж стреля с въздушен пистолет. Пред униформените стрелецът тогава обясни, че се е целил в гарги.

А в съседен столичен квартал жена залепи с пяна вратата и на автомобила, и на апартамента на свой съсед - отново заради паркомясто.