На 47 години почина депутатката от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Петя Ставрева. Тя бе и председател на партията „Обединени земеделци“.

„С дълбока скръб съобщаваме, че след кратко боледуване ни напусна председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, народен представител в 49-ото НС, от 13 МИР, град Пазарджик“, съобщиха от формацията.

Поклонението ще състои на 8 май, сряда, от 11:00 до 13:00 ч. в катедралния храм „Св. Богородица“, гр. Пазарджик. Опелото ще започне в 12:15 ч.

Поклонение от 14:00 до 15:00 ч. ще има и в храм „Св. Теодор Тирон“, в село Бяга. Петя Ставрева ще бъде погребана в гробищния парк на селото в тесен семеен кръг.

Съболезнователна книга в памет на Петя Ставрева ще бъде отворена в централния офис на партията в София, на ул. „Иван Денкоглу“ 22 на 7 май, вторник, от 12:00 до 18:00 ч. Съболезнователната книга ще бъде отворена и по време на поклонението в град Пазарджик на 8 май.

Петя Ставрева е председател на ПП „Обединени земеделци” от 26 март 2011 г. В периода 2007 до 2009 г. тя бе член на Европейския парламент от Европейската народна партия (EНП) като представител на нововъзникналата тогава партия ГЕРБ.

През ноември 2023 г. дебютира като депутат в българското Народно събрание, като влезе на мястото на Петър Куленски, който бе избран за кмет на Пазарджик.

Партията „Обединени земеделци“ не участва официално в коалицията ПП-ДБ, но подписа споразумение за сътрудничество с нея преди парламентарните избори миналата година.