"Ние показахме, че другите са аматьори. Дори техните избиратели съжаляват за "спасението" и за тяхната мнима промяна. На нито 1 въпрос не могат да отговорят - и за корупцията, и за всичките им семейните схеми, които излизат всеки ден", обяви в Сливен пред актива на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Той иронизира ПП, че "ГЕРБ трябва да догони външния дълг на Асен Василев, който вече е 36%", за да може отново да приложи строга фискална дисциплина, което ще ни направи членове на Еврозоната. Разликата трябва да е отчетлива, за да може да искате от мен да носим отговорност, добави Борисов.

И бе категоричен, че "вече е сигурно, че Кирил Петков и Асен Василев не могат да са министри."

"Денков е казал за пачките да обвинят пудела?!Академикът, който стана такъв по време на министерстването си. Толкова тщеславни хора", каза още лидерът на ГЕРБ.

И припомни, че България е изпаднала в тотална изолация!

"Президентът на Китай Си Цзинпин е във Франция, след това отива в Унгария и в Сърбия. Китай прави стратегическо партньорство около нас. По време на управлението ни правехме формати "16+1", Берлински процес, всички бяха в България - Китай, ЕС, Турция, Гърция. Сега всичко минава покрай нас, нулево участие", добави бившият премиер.

Според него правело впечатление, че Радан Кънев е пети в листата на ПП-ДБ за евродепутати, а “знамето” на "Промяната" Тодор Тагарев изобщо го няма в листите. Атанас Атанасов пък бил кандидат за председател на Народното събрание, а сега даже не е водач на листа.

"Колегите от ДБ и техните избиратели трябва да разберат, че след като ПП-тата се качиха върху всички нас и искаха да узурпират с 30 човека цялата власт в държавата, сега последиците са и за ДБ. Същите каквито търпи и ГЕРБ", категоричен бе Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ