Двама души - на 21 и на 20 години, са загинали при катастрофа в Пловдив. Тежкият пътен инцидент е възникнал около 3:30 ч. на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. „6 септември“, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от БТА.

Към мястото са насочени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната. По първоначална информация джип „Рейндж Ровър ", който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара. От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно.

На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка.

По-късно местни медии съобщиха, че момчето, каращо джип за около 200 000 лв., е син на служителка на сектор "Реагистрация на автомобили" в местния КАТ. Окръжна прокуратура - Пловдив пък съобщи, че младият мъж има 16 нарушения на Закона за движението по пътищата за три години, откакто има шофьорска книжка. 

"През годините са му съставени пет акта за установени административни нарушения, 10 фиша за по-маловажни нарушения и едни електронен фиш за превишаване на скорост с 21 километра в час", каза главен инспектор Красимир Нешев, началник на пътната полиция в града

Движението и в двете посоки по бул. „Руски“, в отсечката между ул. „Преслав“ и бул  “6 септември“, е спряно в двете посоки. На мястото е оказана спешна медицинска помощ на пострадал служител на пожарната в Пловдив, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво.

Извършва се оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента.