Собственикът на бойния пистолет, с който на празненство в Арбанаси 11-годишният син на депутат простреля в крака 12-годишно момиче, е задържан за 24 часа.

Все още не му е повдигнато обвинение и той не е давал обяснения. Инцидентът е станал в присъствието на поне 15 възрастни и деца. Пистолетът е бил оставен на пейка, откъдето децата са го взели, след като го помислили за играчка.

На родителите няма да бъде търсена наказателна отговорност за неупражнен родителски надзор, но прокуратурата ще уведоми Агенцията за закрила на детето.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държането на огнестрелното оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, съобщи на брифинг тази сутрин районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

"Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления, са до 6 години лишаване от свобода за първото и от 3 до 10 години за второто престъпление. Изследват се всички възможни версии. Взети са натривки на всички присъстващи при инцидента лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в добро състояние, няма опасност за живота му", заяви той.