Поради големия интерес на публиката, „Фантомът на операта” от Бродуей се завръща в София с девет допълнителни представления от 29 август до 5 септември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от „БГ саунд стейдж“, предава БТА.

Припомнят, че през април мюзикълът на британския композитор Андрю Лойд Уебър бе посетен от 45 000 зрители, в 14 напълно разпродадени представления. „Някои зрители споделят, че са гледали спектакъла няколко пъти и нямат търпение да го видят отново. Други са разочаровани и съжаляват, че не са успели да си закупят билети навреме“, разказват организаторите.

„Огромният полилей от един тон, тежките завеси, пищните декори, пресъздаващи атмосферата на Парижката опера от миналия век, и въртящата се сцена отново ще гостуват в НДК. 230 красиви костюма и реквизит, натоварен в 15 тира, се завръщат в София. В ролите отново ще видим вече познатите и любими на българската публика актьори – Надим Нааман в образа на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджия Уилкинсън като Кристин, Дъги Картър - Раул, Лара Мартинс като Карлота, Валери Кутко в ролята на Мадам Жири“ .

Жив симфоничен оркестър с диригент Джон Ригби ще изпълнява прочутата музика, която ще достигне до всеки зрител в залата, благодарение на уникалното аудио оборудване от близо 30 професионални колони, уточняват организаторите.

„Фантомът на операта” идва в София по споразумение с Really Useful Group и Broаdway Entertainment Group. Really Useful Group е собственост на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят.