Лъскав джип "Рейндж Роувър" с регистрационен номер от София-град и лесно запомнящи се цифри... Това е колата, с която при ужасяваща катастрофа вчера призори 21-годишният Кристиан Екмекчиян от Пловдив уби себе си, приятелка на 20 г. и прати в болница още едно момче и момиче (плюс пожарникар, който пострада от клон, докато опитва да спаси младежите, сплескани вътре).

Експерт предположи на око, че по пловдивския бул. "Руски" е шофирано с минимум 200 км/ч. И даде пример - че при такава скорост за секунда минаваш около 60 метра.

От друг кадър, с който Клуб Z разполага, ясно се вижда, че колата е с автоматични предавки, т.е. - при тази скорост младият водач най-вероятно изобщо не е имал представа какво прави...

Както вече стана ясно, майката на Кристиан работи в сектор "Регистрации на МПС" в пловдивския КАТ. Разбира се - може би е случайно съвпадение, че при това положение джипът - с оценка само по автокаско 139 000 лв., е регистриран на фирма. А пък фирмата е на жител на град Левски, роден 1989 г.

Колата е на "сламения" собственик от октомври 2022 г., т.е. - най-вероятно тогава семейството на младежа я е придобило дефакто.

Медии пуснаха обаче снимки на покойния Кристиан с друг автомобил от подобен топ-клас - поне ако се съди по салона. Т.е. - роувърът може и да не е единствен автомобил на семейстото.