Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият държавен глава Доналд Тръмп приеха поканата на Си Ен Ен да се изправят един срещу друг на първия предизборен дебат на 27 юни, предаде Ройтерс.

Демократът припомни, че съперникът му отказа да участва в партийните дебати срещу останалите кандидати на Републиканската партия от страх да не загуби преднината си срещу тях.

Тръмп заяви, че Байдън е най-лошият участник в дебат, с когото се е сблъсквал.

"Готов съм и имам желание да дебатирам с мошеника Джо на двете предложени дати през юни и септември", написа бившият държавен глава в социалните мрежи.

От Си Ен Ен уточниха, че дебатът ще се проведе в студиото им в Атланта, Джорджия без публика, а модераторът ще бъде определен по-късно. Очаква се в щата Джорджия президентските избори да бъдат особено оспорвани - традиционната база на Републиканската партия бе изненадващо спечелена от Байдън на изборите преди 4 години.

Двамата кандидати приеха и поканата на телевизия Ей Би Си за втори дебат на 10 септември, а отделен диспут между кандидатите за вицепрезидент ще се състои през юли, след националната конференция на републиканците.

Тръмп все още не е оповестил избраника си за вицепрезидент, който ще се изправи срещу Камала Харис.