"Ако не увеличим приходите в държавата поне с 50-60% ще считам, че сме се провалили. Поне 600 милиона лева повече трябва да съберем", обяви премиерът Бойко Борисов по време на семинар на младежката организация на ГЕРБ в Сандански. На форума присъстват още Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Цецка Цачева, Лиляна Павлова, Ивайло Московски, Даниел Митов и Теменужка Петкова, както и евродепутатите от ГЕРБ.

Според Борисов правителството ще продължи борбата с контрабандата с алкохол, петрол и цигари.

"За Великден истински се надявам, а и сме поели ангажимент да дадем великденски надбавки за пенсионерите. За това са необходими около 100 млн. лева. Това, което са събрали от митниците и НАП ще отиде за надбавки", каза Борисов.

Премиерът обясни, че е в Сандански, за да инспектират заедно с министър Лиляна Павлова строежа на автомагистрала "Струма" и по-точно лот 4, който е от града до гръцката граница.

Борисов подчерта, че повече няма да се допуска забавяне в сроковете. Според премиера предстои редица проекти в цяла България да бъдат открити през 2015 г.

До края на годината ще бъдат готови 13 големи инфраструктурни обекти, каза Борисов.

Това били автомагистрала „Марица”, столичният бул. "Европа" в квартал "Люлин", Северната тангента, вторият лот на магистрала „Хемус” до Ловеч, спортната зала в Русе, както и залите в Пловдив и Варна, заводът за битови отпадъци в София, метрото до Аерогарата, разширението на бул. „Черни връх”, както театри и зали в страната. До края на годината се очаква да бъде завършен и спортният комплекс в Благоевград, предаде агенция "Фокус".

По думите му тези проекти са били "забатачени" по време на едногодишното управление на Пламен Орешарски, но сега новото правителство възнамерявало да върне стабилността и прогнозираемостта на държавата.