Срещу награда от 10 000 лв. синът на Софи Маринова - Лоренцо проведе успешна акция срещу измамници, продаващи измислени ВИП пакети от името на фолкпевицата.

Историята разказва днес бТВ, а наградата е била обявена в социалните мрежи от името на младежа - в опит да разкрие злоупотребяващите с името на известната му майка, които събират пари от нейно име.

Фалшивата ВИП карта, струваща 2000 лв, уж осигурявала на всеки фен на Софи Маринова билет за всичките ѝ концерти, както и лична среща с нея - измамната оферта се разпространява в социалните мрежи вече няколко месеца.

„Те се представят за майка ми направо. Тези хора пишат на нейни фенове, че срещу 2000 лева ще дадат някаква VIP членска карта, с която на концертите й ще могат да влизат в бекстейджа и да се срещат с майка ми.

Това е пълна лъжа, пълна измислица, нито един изпълнител в България няма да направи това нещо. 100% има хора, които са платили тази сума“, коментира Лоренцо.

Самата изпълнителка също била притеснена, че феновете ѝ ще бъдат измамени, разказва синът ѝ.

„Естествено, че се ядосва, как няма да се ядоса. Много е грозно някой да злоупотребява с нейните фенове и почитатели. Наистина е грозно за един изпълнител, който обича феновете си. Знаем колко земен човек е майка ми, прави музика за хората, тя иска да прави хората щастливи“, казва Лоренцо.

В края на миналата седмица отново в социалните мрежи Лоренцо решил да предложи награда от 6000 лева, за да бъде разкрита самоличността на човека зад профила.

„Аз предложих 6000 лева, ако ми кажат кой е, и 10 000 лева, ако ми го докарат“, признава синът на певицата.

Той получил достоверна информация от свои лични приятели, които били много "на ти" с компютрите.

"Проследихме човека по адреса и го намерихме. Той е един измамник, той прави всевъзможни измами по телефона. Той не правеше измама само от на майка ми профила“, коментира Лоренцо, който сам имаше проблеми с полицията през декември 2023 г.

„Той има много различни профили, например пишеше на някакви бабки да си пращат личните карти - да си прави профили в казина.

Искам да кажа на хората да не вярват и да се пазят от тези глупости. Ако някой им казва, че срещу пари може да им извади членска карта, с която да се срещне с изпълнителя в бекстейджа на концерта му - няма такова нещо“, предупреждава новоизпеченият следовател (всъщност по цял свят звездите продават т.нар. meet & greet пакети, които придставляват точно това - но официално, бел. ред).

Лоренцо казва още, че засега е решил да не подава сигал до МВР.

Но предупреждава всички фенове на Софи Маринова да бъдат бдителни.