Абсурден въоръжен грабеж е станал в град Шивачево. По първоначална информация на бТВ четирима маскирани с оръжие са направили опит да щурмуват сградата на кметството, като са стреляли по охранителя.

Целта вероятно са били парите от банкомата.

Охранителят не е ранен, няма пострадали. По информация на медията той е разпитан от полицията, на място се извършват огледи.

Кметът на Шивачево Деян Иванов каза, че е получил сигнала от РПУ-Твърдица в 5:00 ч. сутринта във вторник. Охранителят, по когото е стреляно, не е пострадал, допълни и той.

Иванов посочи, че това се случва за пръв път в града.

Тепърва ще се уточнява дали стрелбата е с боен или газов пистолет.

По-късно през деня дойде официално съобщение от прокуратурата. От него става ясно, че успешно са отнети от две отделни каси сумите от 423 лева и 811 лева.

Ето и целия текст:

Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването на грабеж, извършен в сградата на Кметството на град Шивачево

Районна прокуратура - Сливен ръководи разследването на грабеж, извършен в кметството на град Шивачево, обл.Сливен. Престъплението е осъществено на 28.05.2024 година. То е квалифицирано по чл.198, ал.3, вр. ал.1 от НК,  тъй като извършителите са употребили заплаха към охранител, с цел да запазят владението върху откраднатото.

Към настоящия момент е установено, че извършителите са проникнали в сградата на кметството около 03.00  часа. От две отделни каси са отнети сумите от 423 лева и 811 лева. На място се е отзовал охранител от частно търговско дружество. След като са го видели, маскираните извършители произвели изстрели и избягали от местопрестъплението.

При извършения оглед на местопроизшествието са установени две гилзи от различен калибър. Предстои експертиза да установи вида на оръжията, с които изстрелите са произведени. Отзовалият се на мястото охранител е разпитан.

Служителите на ОД на МВР - Сливен продължават оперативно-издирвателните мероприятия, с цел установяване и задържане на лицата, осъществили грабежа.