ПФК Левски отбеляза рекорд в продажбите на артикули през клубния магазин и благодари на феновете, че за пореден път преподават "урок по любов". Според информацията, "сините" са регистрирали приходи в размер на 360 хиляди лева в в дните около 110-годишния юбилей и мача с Лудогорец.

"Левскари, вие за пореден път доказахте, че сте номер 1! Изпратихме тежък сезон, но вие не спирате да засвидетелствате любовта си към Левски. Доказват го поредните рекорди в магазина", пишат "сините" в социалните мрежи.

"Само за ден, навръх юбилея на 24 май, са били направени продажби за 100 000 лева в клубния магазин, рекордна цифра за Левски и България като цяло. За периода от 23-и май до 26-и май, когато бе мачът с Лудогорец, общите приходи в официалния магазин и онлайн са 360 000 лева!

"За пореден път преподавате урок по любов, каквато само левскарите могат".

Станислав Генчев назначен за треньор на "Левски"

ПФК Левски назначи Станислав Генчев за нов старши треньор с договор за две години, съобщават 26-кратните футболни шампиони на България. Той ще замени на поста Николай Костов, който ръководи "сините" през изминалия сезон.

Помощници на Генчев, юноша на Левски, ще бъдат други двама бивши футболисти на отбора - Дарко Тасевски и Живко Миланов, като последният вече има опит като треньор при "сините". Тасевски пък пристига от Славия, където бе помощник на Златомир Загорчич. 

Треньор на вратарите ще бъде Йордан Господинов, който ще замени на поста Божидар Митрев. Кондиционен треньор ще бъде Петер Пеев.

Ръководството на ПФК Левски ще представи официално Станислав Генчев, а датата и часът на събитието ще бъдат обявени по-късно.

Като футболист Генчев има 70 мача, седем гола и три асистенции за Левски, а през кариерата си той е преминал още през Литекс, Лудогорец, Славия, Черно море, Етър, Монтана и два отбора от чужбина - румънския Васлуй и кипърския АЕЛ Лимасол. Той има пет мача и един гол за националния отбор.

Като треньор Генчев има две титли на България с Лудогорец през 2020 и 2021. Той пристига на "Герена" след едногодишен престой в Крумовград, който изведе до шесто място във футболния елит.