Цветан Цветанов говори пред участниците на зимния университет на Младежи-ГЕРБ в Сандански. Пред тях бившият вътрешен министър е заявил, че „партийната работа може да бъде благородна – зависи какви цели си поставиш и как се развива партийната структура", съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Той обещал на младите кадри да имат своето квотно място в листите за кметове и общински съветници.

Важно е да се срещаш с хората, да им помагаш – тогава знаеш всички проблеми, които трябва да се решат, участвайки в политиката“, посъветвал Цветанов.

Предлагаме ви още от съветите на втория човек в ГЕРБ, така както са предадени от пресцентъра на партията.

Колкото и незначително да ви се струва искането на някого, то може да определя живота на човека, който седи срещу вас. Винаги, когато влизате в политически дебати, колкото по-спокойни сте, толкова по-убедителни ще бъдете, защото когато има системно работа по същество, подготовката е по-добра“.

Политиката не е привилегия, политиката е отговорност. Слагайте позитивите на последно място. На първо място трябва да поставите отговорността“.

Трябва да допринесете за популяризиране на партията, чрез своята мрежа от контакти. Отваряйте се към нови приятелства, нови членове на младежката организация. Работете активно и в социалните мрежи“.

„Колкото повече участваш в управлението, толкова повече удари понасяш. Колкото повече удари понасяш, толкова по-здрав ставаш. Ако не си правил неща, за което те обвиняват – тогава вече си наистина силен, защото си сигурен, че това, което си правил е било в интерес на хората и страната“.

„Това е цената, която плащаш, участвайки в политиката. Ако нямах принципи, нямаше да бъда удовлетворен от работата си“.