Най-добрият български тенисист Григор Димитров се наложи без проблем над унгареца Фабиан Марожан с 6:0, 6:3, 6:4 за час и 40 минути игра във втория кръг на Откритото първенство на Франция.

Това беше първи мач между двамата, като той трябваше да се играе в сряда, но бе преместен заради валежите в Париж, а днес също бе спрян за кратко преди края на втория сет.

В първия сет поставеният под номер 10 българин направо отчая съперника си, като го победи с 6:0 след три пробива. Втората част също започна отлично за родения в Хасково играч, като той поведе с 3:0, продължавайки серията си на девет поредни гейма. Димитров обаче допусна спад и загуби подаването си, след което унгарецът изравни при 3:3. До края на сета родният тенисист бе убедителен и спечели всички геймове до края на частта.

В третия сет Димитров проби за 3:2 и след това затвърди брейка си на своя подаване. Той пропусна три мачбола при сервис на Марожан при 3:5, но след това затвори мача на собствено подаване.

Българинът пласира седем аса срещу нито един за унгареца и направи два пъти повече печеливши удари - 34 срещу 17. Той спечели повече точки на първи и на втори сервис, както и бе много по-убедителен при ретурите.

Следващият съперник на Димитров ще бъде победителят от мача между белгиеца Зизу Бергс и германеца Максимилиан Мартерер. Българинът е играл веднъж срещу Мартерер и го е победил в три сета на турнира в Маями през 2023 година и няма сблъсък с Бергс до момента.