Няколко души бяха ранени днес при атака с нож на пазр в германския град Манхайм. Цел на нападението е бил известен критик на исляма.

Полицията в Германия застреля днес мъж, който атакува хора на площад в Манхайм с нож. Според съобщенията на полицията мъжът е бил ранен.

Най-малко трима души са били прободени от него с нож преди това. Един от ранените е полицейски служител. Мотивът за нападението все още не е ясен.

Според съобщения в медиите се твърди, че цел на нападението и един от ранените е известен антиислямски активист. Това съобщава и вестник „Билд“. Мъжът е един от авторите на антимюсюлманската платформа PI-News и е наблюдаван от Баварската служба за защита на конституцията.

Нападнатият е Михаел Щурценбергер - ислямофобски политически активист. Той е бил прессекретар на ХСС в Мюнхен и председател на вече несъществуващата малка партия „Die Freiheit“. Автор е на ислямофобски блог и член на „Гражданско движение Pax Europa“. Нападението е извършено по време на митинг, организиран от тази критична към исляма организация.

Дали нападението с нож е имало политическа окраска, е предмет на разследването.

На място са изпратени служби за спешна помощ и спасителен хеликоптер, каза говорителката на полиция. Няма повече опасност за населението, съобщи полицията.