Социалната мрежа X, доскоро Twitter, вече изрично позволява споделянето на порнографски материални, съобщи The Verge.

Промяна в правилата допуска потребителите "да споделят доброволно голота и сексуално поведение", стига да е отбелязано като такова и да не е на видно място - като профилна снимка или банер.

С това шегата, че "X" е по-скоро име за порносайт, която се разпространи, когато Илон Мъск закупи и преименува платформата, може да се превърне в реалност.

В Twitter порното не бе изрично забранено и някои създатели на подобно съдържание ползваха и системата Twitter Blue, сега X Premium, която позволява заплащане за съдържание. Обработените с AI фалшиви голи снимки на Тейлър Суифт например бяха бързо разпространени из платформата в началото на годината.

По всяка вероятност окуражаването на порнографията сега е заради лошите резултати на платформата и спада в печалбите, откакто Мъск я закупи през есента на 2022 г.

По подразбиране потребителите, които не са на 18 г. или не са посочили дата на раждане, няма да могат да споделят такова съдържание. Другите ще трябва да го отбелязват като такова. Забранено е съдържание, което "окуражава експлоатация, липса на съгласие, обектификация, сексуализация или нараняване на непълнолетни, и непристойно поведение".