След изборите „Продължаваме Промяната – Демократична България” няма да участва в процес, който се води от ГЕРБ и ДПС. Това заяви в интервю за Нова тв бившият премиер и кандидат за депутат от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

По думите му от ПП-ДБ се борят за първото или второто място.

„Много от тези така наречени прогнози са опит за манипулация на общественото мнение. Виждали сме го в миналото, виждаме го и сега. Аз също имам достъп до социологически данни. Там ПП-ДБ е твърдо на второ място. Няма видима опасност това да се промени. Ще се борим да сме първа политическа сила”, уточни той.

И допълни, че „Възраждане” няма как да бъде втора партия на изборите.

„Вече стана ясно, че политики като повишаването на доходите, намаляването на неравенството, привличане на инвеститори без рекет, могат да се реализират, ако има кой да ги бута напред. Алтернативата е да тръгнем по другия път, който познаваме добре и доведе до протестите през 2020 г.”, поясни още Николай Денков.

По думите му от много време има опит за разцепване на „Продължаваме Промяната-Демократична България”.

„По един изключително арогантен начин Борисов и Пеевски казаха „Ние ще лидираме накъде ще върви България”. Тази оферта, която ни е сложена на масата, че те ще бъдат водещи и някой от тях ще е премиер, за нас е напълно неприемливо. Смятаме го за вредно за хората, за България, за бизнеса. Няма как да се съгласим с това. Ние сме в политиката, за да реализираме съвсем друга програма. Няма как да бъдем техни съучастници. Не сме съгласни с това” каза бившият премиер.

„Тук сме да решаваме проблемите на хората. Нашата икономика в момента търпи една трансформация. От икономика на евтините ресурси, евтината работна ръка, ставаме икономика на високата добавена стойност”, обясни относно доходите в България кандидатът за депутат от ПП-ДБ Богдан Богданов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ