"Докладваха, че всичко е наред, както никога досега не е било, но да не предизвикваме съдбата."

Това обяви бодряшки пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев, попитан за подготовката за предстоящите в неделя избори. 

"Надявам се да минат нормално изборите", добави той.

"Всички дейности по подготовката на изборите са извършени при пълна прозрачност и в срок", са отчели пак в същия тон министрите, които отговарят за организацията на предстоящия вот в неделя, според съобщението от правителствената пресслужба.

Не толкова ентусиазиран беше служебният премиер и външен министър, попитан отново относно изпратената от него грама за "въздържал се" за Сребреница и позицията на България. "Хайде да не говорим за това" като отново отказа да даде обяснение защо е дал малко преди гласуването в ООН такова указание на постоянния представител на България в организацията. Според него темата била приключена, България все пак била гласувала "за". 

Главчев, заедно със служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева и на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, посетиха авиобазата на ГД „Гранична полиция“ на летище София във връзка с възможностите на системата за спешна медицинска помощ по въздуха.

Машините тръгнаха

Централната избирателна комисия е издала разрешение машините за гласуване, предназначени за секциите в страната, да напуснат склада, в който се съхраняват и да бъдат транспортирани по места, потвърдиха за БТА от комисията в петък следобед.