Позната картина от близкото минало: премиерът Бойко Борисов обикаля страната, среща се с местни, обещава им пътища и храмове, а това се излъчва на живо в личната му фейсбук страница.

Своеобразната й реинкарнация се случи днес - в деня след вота, на който ГЕРБ се очертава като първа политическа сила, но официални резултати от 100 процента обработени протоколи още няма. На страницата на Борисов се яви живо излъчване от покрайнините на родопското село Магерово. Ще се инспектира работата по започналото изграждане на път.

"Г-н премиер..." - обръщаха се към Борисов местните.

А той им обеща:

"Сега ще го направя (...). Пътя до джамията ще го направим със сигурност."

Лидерът на ГЕРБ, който многократно в предизборната кампания даде заявка пак да е министър-председател, дълго време се диви на красотата на планинския край, показа завидни познания за съседните населени места. И на два пъти заговори за "стратегия за Родопите". "Вместо да имаме национална стратегия за Родопите, тук са само мюсюлмани...", посочи. И изтъкна, ясно кого има предвид - че за някои хора България се съсредоточавала в софийските жълти павета.

Делегацията по посрещането поиска и среща с него насаме.

"Ние не те обичаме, ние те обожаваме, ти заслужаваш! Ти не си политик, ти си държавник!" - приласкаха го.

"И човек за народа" - додаде някой от публиката.

"Сега, като те слуша Корнелия Нинова, ще тупне" - отвърна Борисов, показвайки с тъка "тупването". "А и някои бойци на светлината вече се проявяват, то е страшна работа..." - допълни.

И подкани делегацията да приседнат на сянка за срещата.