Виктория Василева е бивш депутат и организационен секретар на "Има такъв народ". Тя напусна партията на Слави Трифонов, след като се разпадна четворното правителство с премиер Кирил Петков през 2022 г. и в коалиция управляваха "Продължаваме промяната" (ПП), "Има такъв народ", БСП и "Демократична България".

Това коментира тази сутрин политическият анализатор и бивш министър на енергетиката Мирослав Севлиевски ("Новото време") по повод първите резултати на социологическите агенции „Алфа Рисърч“ и „Маркет ЛИНКС“,

„Вчера и днес имаме две големи неща, които се случиха. Вчера видяхме президента гол до кръста и той затапи цялата предизборна кампания, а пък днес виждаме величието на малката партия „Величие“, която най-вероятно ще влезе в парламента“.

Той обърна специано внимание на феномена във "Величие" Виктория Всилева:

„Интересното нещо в партията е една жена - Виктория Василева, която преди няколко години беше част от партията на Слави Трифонов, а сега също е водач на една от софийските листи на партията. Излиза, че тя където ходи, ходи с 50-60 хиляди гласа. Тя ще се окаже най-голямата електорална изненада в българската избирателна история през последните години“, коментира Севлиевски.

Доста бутафорно изглежда всичко, но това не прави резултата им по-маловажен. Аз мисля, че това са радикални хора, защото мисля, че гласове взимат и от „Възраждане“ и от БСП, които са разочаровани от не толкова големите радикалисти. Те са отчаяни и затова гласуват напук“, каза от своя страна журналистът и отговорен редактор на „Капитал“ Йово Николов.

(Бел. ред на Клуб Z - междувременно още в понеделник лидерът на "Величие" Ивелин Михайлов бе категоричен пред БНР: Няма как да сме трета партия в коалиция на ГЕРБ и ДПС. Ценностните ни системи са различни с тези партии.) 

По думите му в чужбина нашите граждани често са по-радикални.