Започна миене на карета от улици в пет столични района: "Красно село", "Възраждане", "Триадица", "Лозенец", "Оборище" и "Средец". Целта е както подобряване на чистотата в града и качеството на въздуха, така и превенция срещу летните жеги, съобщиха от Столичната община.

Предварително е създадена организация, като миенето на улиците ще се извършва през деня от 7:30 ч. до 16:30 ч. Улиците в карето ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на автомобили. Предварително е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти и са премахнати прораснали треви, допълва БНР.

Днес се мият улици в район "Красно село":

ул. "Лайош Кошут" от бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев"; ул. "Люлин планина" от бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до ул. "20-ти април; ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония"; ул. "20-ти април" от бул. "Македония" до бул."Христо Ботев" и др.

Дейностите се извършват по график, публикуван на интернет страниците на Столичния инспекторат, районните администрации, етажните собствености и разпространен чрез писмени съобщения на видими места в кварталите. За да се осигури достъп на техниката за почистване и работещите екипи, е нужно собствениците на автомобили да съдействат, като преместят моторното превозно средство докато трае миенето. В случай, че останат непреместени коли, екипите на Центъра за градска мобилност ще ги репатрират на близка улица. Информация за местонахождението им може да се получи на телефон 070013 233.

Детайен график и карти на каретата по дни може да видите на следния линк.