Въпреки незадоволителния дебютен сезон с ограничено игрово време, българският баскетболист Александър Везенков възнамерява да изпълни договора си със "Сакраменто Кингс" и не търси начин да напусне Националната баскетболна асоциация, съобщава специализираният сайт basketnews.com, позовавайки се на вътрешен източник, информира БТА.

Везенков не е готов да напусне НБА, според запознатия със случващото се в Сакраменто журналист Шон Кънингам.

"Докато Саша Везенков остава разочарован от липсата на игрово време през първия си сезон в НБА със "Сакраменто Кингс", научих от няколко източника, че няма истина в информациите за желанието му напусне лигата", написа Кънингам в социалните мрежи.

"Източник, близък до Везенков, нарече репортажите "несъстоятелни" и каза, че той ще уважи договора си. Разбрах също, че от "Кингс" искат да задържат българина, но има и пазар за него. "Сакраменто" или друг отбор, който ще му предложи повече шанс, това предстои да научим", продължи журналистът.

Българинът записа средно 5,4 точки и 2,3 борби за средно 12,2 минути игрово време в 42 мача от редовния сезон на НБА.

Преди дни се появиха информации, че Везенков по всичко личи ще напусне отбора на "Сакраменто Кингс".

Това твърди италианският журналист Матео Андреани, според когото ръководството на тима вече е информирало българина за намеренията си.

По всяка вероятност "Сакраменто" ще опита да размени българското тежко крило за друг играч или пикове. Подобна сделка може да стане факт още по време на драфта на 26 и 27 юни тази година, твърдеше Андреани.

Бившият носител на наградата за "Най-полезен играч" в Евролигата подписа през миналата година тригодишен контракт със "Сакраменто" на обща стойност почти 20 милиона долара. Първите две години от него са гарантирани, докато третата е решение на клуба, който държи правата на баскетболиста. Това означава, че за да направи Везенков свободен агент, "Сакраменто" ще трябва да му изплати цялата заплата от над 6,5 милиона долара.