Не успяхме добре да обясним защо отидохме на избори. Основната причина - разпределят се 130 позиции в регулаторите. Това е истинската власт в България в следващите 5-7 г. Борисов и Пеевски искаха да получат 70% дял в регулаторите. Толкова, колкото имат и сега. Ние не се съгласихме, защото това означаваше нищо да не се промени, да се обезсмили работата ни и всичко, за което сме се борили през тези години. Но най-важното - да предадем тези, които ни се бяха доверили и изпратили в парламента.

След като не се съгласихме да подарим местата в регулаторите (заветните 160 гласа) и да сме съучастници в запазването на властта на Пеевски в службите и съдебната система, отидохме на избори. Отидохме по желание на самия Пеевски. Тук ролята на Борисов е вторична, тъй като той/ГЕРБ са зависими точно от Пеевски.

След като предизвикаха избори Борисов и Пеевски ще направят правителство с помощта на "малкото ДПС" - ИТН и ще получат цялата власт в държавата. Цялата! Ние ще бъдем опозиция, но едно трябва да е ясно - България ще се управлява от Пеевски, еднолично. След като той притежава съдебната система, службите, регулаторите, сега ще си има и цяло правителство. С любезното съдействие на ГЕРБ и Борисов.

Коментарът е от профила на Ивайло Мирчев във фейсбук. Заглавието е на редакцията