Шест месеца след последната си обществена проява, британската принцеса Кейт, която се лекува от рак, се завърна към обществения живот за военния парад за честването на официалния рожден ден на крал Чарлз Трети, съобщиха световните осведомителни агенции.

В бял тоалет и с шапка, принцесата на Уелс се усмихваше и махаше на хората от каляската, която я откара заедно с трите ѝ деца – Джордж, Шарлот и Луи, от Бъкингамския дворец до площада, където ще бъде церемонията. Тя слезе от каляската, за да я гледа от съседна обществена сграда. 

В лично писмено послание вчера Кейт съобщи, че ще участва в празника. Тя каза, че е по-добре, но още "не е излязла от мрака" и лечението ѝ ще продължи. 

И крал Чарлз, който също се лекува от рак и се лекува, премина с каляска по авенюто "Мал" от Бъкингамския дворец до мястото на церемонията, придружен от кралица Камила. Миналата година той водеше процесията на кон като сина си принц Уилям, сестра си и брат си – принцеса Ана и принц Едуард, които останаха верни на традицията. 

Суверенът се върна към задълженията си в края на април. 

Рожденият ден на монарха се чества официално във Великобритания през юни.  Крал Чарлз продължава тази традиция. Той е роден на 14 ноември 1948 г.

Към края на март т. г. Кейт във видео послание обяви диагнозата си и помоли за лично пространство за нея и семейството ѝ, докато се лекува. Принцесата на Уелс се подлага на превантивна химиотерапия. Лечението продължава, но тя се чувства по-добре, което ѝ позволи и да се появи публично.