Да вземем Лом.

В ломската махала „Стадиона“ (секция 122400017) от 241 действителни гласа резултатите са: ГЕРБ - 166 и ДПС – 63. 4 са припознали партийната програма и визионерство на известния с един козметичен продукт за коса Радостин Василев и неговата „Меч“. По 2 гласа имат „Възраждане“ и „Партия на зелените“ (?!), по един – "Граждански блок" и "Ние идваме". На практика там други политсубекти няма – всичко е 0.

Бележка под черта е, че баш в ромската махала 0 гласа има и повелителят на кючеците – могъщият Слави Трифонов и неговите НГДЕК-интелектуалци.

На практика новата управленска коалиция ГЕРБ-ДПС има 95 процента и милимунди отгоре.

В друга секция – в ромския кв. "Хумата" (секция 122400033) от 206 редовни бюлетини (хартиени естествено) 27 взима ГЕРБ, а 171 ДПС. На практика тук ДПС взима 83% от демократичния вот и ако зависеше от „Хумата“,  може да напише нова конституция или пък да тури Делян Пеевски на герба на страната.

И в тази махала двама са припознали платформата на ПП „Меч“. А Слави Трифонов пак е 0.

И само ще довършим илюстрацията с едната секция в практически полупревзетия от ромите кв. "Младеново" (№ 122400027). От 150 гласа тук ГЕРБ има 81, а ДПС 35. И тук двете най-обичани в тези секции партии имат сбор от 77,3% т.е. – могат да управляват, без да се притесняват за коалиции.

Илюстрация на това, че тук положението е „полу“, е че се наблюдават и гласове например за „Синя България“, за Светльо Витков, 9 са за „Възраждане“ и дори ПП-ДБ има… цели 4.

Поглеждаме секция в близкото с. Сталийска махала. За него преди сме писали, че в рамките от едни избори до следващите ДПС учетиридесетори резултата си.

Сега установяваме, че там ГЕРБ и ДПС извоюват съответно 119 плюс 50 от общо 196 валидни гласа. Забележете - в Сталийска махала активността във въпросната секция е била 50% без няколко стотни. В съседната й е 48,46 %.

А вие пак не гласувайте.

И извод № 2 - да живее МВР и изключително скъпият на някои сили министър, който не откри нищо смущаващо в изборите.