Партия "Величие" може да изключи членове на парламентарната си група, ако те продължат да гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС, каза пред БНР идеологът на формацията Ивелин Михайлов.

Депутатите от партията подкрепиха, заедно с ГЕРБ и ДПС, избирането на Анна Александрова за шеф на комисията по правилника.

Михайлов уточни, че гласуването е направено по нареждане на депутат от групата:

"Те са гласували така, защото човекът, който е обследвал проблема, е казал да се гласува по този начин. Ние разследваме дали това нещо е следствие на незнание, на грешка или е умишлено".

Според Михайлов е възможно депутати от парламентарната група да са подложени на натиск, на какъвто твърди, че е бил подложен самият той,

"Явно това изнудване и това купуване е минало и по други хора. Ще видим кои са се поддали и кои не", каза Михайлов.

Ивелин Михайлов каза, че при следващо подобно гласуване ще има изключени от парламентарната група, дори с риск тя да се разпадне.

"Дори да се разпадне парламентарната група, при нас това не е проблем, защото ние имаме работа, която сме обещали по осветляване на процесите в България. И дори като независими депутати ние ще си свършим работата перфектно, тази, която сме обещали на нашите гласоподаватели", каза Ивелин Михайлов.