Двама души бяха ранени, а шест многоетажни жилищни блока, както и други сгради, бяха повредени при руска ракетна атака, нанесена рано тази сутрин срещу Киевска област, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Украинската противовъздушна отбрана е прехванала две от общо трите руски ракети, изстреляни срещу Киевска област, написа в „Телеграм“ командващият ВВС на Украйна Николай Олешчук.

Двама души са пострадали от падащи отломки, но състоянието им не налага хоспитализация, съобщи началникът на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко.

Отломки от прехванатите ракети са нанесли щети по шест многоетажни жилищни блока, като засегнатите апартаменти са над 20, допълни Кравченко. Поражения има и по бензиностанция, аптека, административна сграда и по три автомобила.

Системите за въздушна тревога бяха задействани в 4:50 ч. местно време в Киев и околностите му, както и в още няколко града. Местни жители разказаха пред Ройтерс, че в рамките на около един час в украинската столица и околностите ѝ са се чули няколко взрива.

БТА