Въпреки критичните ревюта, подигравки и мемета, пикапът на Tesla - Cybertruck - се продава все повече, съобщава MSN. А собственикът на компанията Илон Мъск иска да увеличи производството и да изкара все повече на пазара.

През май компанията е продала близо 3000 автомобила от модела на средна цена от около 100 000 долара - при базова малко над 80 хил. долара. Това е довело до реален ръст от 3,1% в общите цени на Tesla спрямо април.

От началото на годината от Tesla са продали над 8000 Cybertruck-а. А печалбата е доста добра - потребителите са готови да дадат над 20% над базовата цена, което не е обичайно за другите модели на компанията. При това компанията увеличи с около 7000 долара цената от първоначалната такава.

Техническите недостатъци на колата - като гафът с педала за газта, който може да бъде блокиран, и лошото качество на конструкцията при някои екземпляри - са явно преборени от бързото обслужване на потребители с проблеми.

Tesla остава най-големият играч в бизнеса с електромобили - 51,3% от всички, продадени в САЩ. В Китай и Азия нещата обаче се променят - местните бюджетни марки бързо запълват пазара.