Един от най-големите в тв бизнеса в България Никола "Нико" Тупарев е отведен от МВР в ГД "Национална полиция", съобщава БНТ.

Според материали от пролетта и началото на лятото Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и е започнала разследване на незаконни практики на "обръчите от фирми около Никола Тупарев". Според медии като близкия до службите Narod.bg става въпрос за 100 млн. лв.

Постановлението на прокуратурата е от вчера и според наши източници, служители на МВР днес са арестували Тупарев. Задържането му е във връзка с разследване на измами и злоупотреба със средства в особено големи размери, посочва и обществената медия.

Интересно е, че КЗК често бива критикувана, че е напълно апатична и безпомощна. Сега обаче се е самосезирала.

Според медии, които от вчера подновиха материалите си срещу Тупарев, той е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема и с подставени фирми милиони левове от телевизионните формати „Ергенът”, „Биг Брадър”, „Вип Брадър”, „Денсинг Старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня” със Силвена Роу и много други в Нова тв и bTV.

Друга теза, която се промъква в медиите срещу него е - че е задържан дори за съпричастност към поръчково убийство на неудобен съдружник. 

Очаквайте подробности.