Петима души са загинали при атака с дрон в руската Курска област близо до границата с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на областния управител Алексей Смирнов в "Телеграм".

Сред жертвите има и две деца, разказа Смирнов. Поразена е била къща в село Городище в Рилски окръг на областта. Други двама членове на семейството, от което са жертвите, са в тежко състояние, добави Смирнов.

По-рано руското Министерство на отбраната обяви за обезвреждане на 6 украински дрона над няколко руски области, сред които Тверска, Белгородска, Брянска област и над Крим, предаде ТАСС.

Агенцията съобщава и, че движението по Кримския мост е било преустановено за около час рано тази сутрин и сега от двете страни на моста са се струпали общо около 600 автомобила.

Същевременно БНР съобщи за един загинал и 12 ранени след руския ракетен удар в украинския град Днепър вчера.

Руска ракета е попаднала в 9-етажен жилищен блок в града. Трима от пострадалите са в тежко състояние, две жени са в неизвестност. Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че броят на жертвите може да се увеличи, тъй като след срутването на горни етажи в сградата са останали блокирани хора.

След въздушния удар е избухнал и пожар, който по-късно е бил потушен. На разпространени видеокадри от мястото се вижда как спасителните екипи изваждат човек от смачкан автомобил, затрупан от отломки.

Град Днепър, с предвоенно население от близо един милион души, често е подлаган на атаки с ракети и дронове от руските сили. Украинският президент Володимир Зеленски отново призова съюзниците на Киев да увеличат доставките на системи за противовъздушна защита, за да може страната му да противодейства по-ефективно на руските въздушни удари.