Треньорът на Дания Каспер Хюлманд ще оспори дузпата, която Германия получи в снощния мач Дания-Германия, заяви той днес. Хюлманд се изказа остро срещу видеосистемата след загубата от Германия с 0:2 на Европейското първенство.

"Пожелавам на Германия всичко най-добро до края на турнира. Но мисля, че беше срамно. Двете решения срещу нас, които бяха ключови, бяха толкова близки. Трудно за нас", заяви той след мача.

Треньорът показва на репортера на ZDF Борис Бюхлер мобилния си телефон със снимка на анимацията на VAR за засада, преди Андерсен да направи 1:0 за датчаните. Въз основа на тази снимка голът бе отменен.

"Става дума за един сантиметър. Наистина ли това може да бъде безспорната истина? Толкова ли е точна технологията? Възможно ли е да се определи толкова точно времето на гола? Имам въпроси по тази тема", каза още Хюлманд.

Датският треньор показа раздразнение и от играта с ръка на неговия защитник Андерсен, която беше достатъчна за VAR да свири дузпа, за да даде на Германия преднина от 1:0.

"Толкова често ни се повтаря: не можем да играем футбол, без да движим ръцете си. Плюс късата дистанция. Това са просто две нелепи решения. И тотално решаващи за изхода на мача", възмути се той.

Треньорът все пак направи уговорка: "Може би Германия щеше да спечели и без тези решения. Те изиграха фантастичен мач. Харесвам отбора и това, което Нагелсман прави с тях. Пожелавам им всичко най-добро."