Нормалното функциониране на системата ЕИСОУКР е възстановено след техническите проблеми през последните няколко дни. Сключването на застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите може да се извършва по обичайния досега начин. Това съобщават от „Гаранционен фонд“ (ГФ).

„Техническите проблеми при ползване на системата ЕИСОУКР възникнаха след проведена профилактика на системата ЕИСОУКР (събота и неделя), като затрудненията бяха свързани с натрупването на висок брой заявки за сключване на застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и удълженото време за обработката им.

Гаранционният фонд поднася своите извинения за причинените затруднения и уверява своите клиенти и партньори, че са положени всички възможни усилия за възстановяване нормалното функциониране на ЕИСОУКР в максимално бърз срок“, се посочва още в информацията.

Както Клуб Z съобщи по-рано днес, собственици на моторни превозни средства (МПС) алармираха за необичайния проблем. Той блокира и възможността за регистрация на МПС в Пътна полиция. Единната информационна система за оценка, управление и контрол на риска (ЕИСОУКР) не работеше четири дни.