Един човек е загинал, а двама са пострадали при стрелба в София. Това съобщиха от МВР, информира БТА.

Инцидентът е станал пред блок 3 в ж.к. "Модерно предградие". По първоначални данни става дума за стрелба след скандал.

При стрелбата е загинал мъж на 48 години. За престъплението има задържан.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 15:00 часа. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ.

***

Има арестувани след стрелбата в столичния квартал „Модерно предградие”, съобщи по-късно главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев на брифинг пред журналисти. Той подчерта, че на местопроизшествието има две оръжия. 

Сигналът за престрелка в „Модерно предградие” пред заложна къща е получен в 14:59 часа. Станало е сбиване, което впоследствие е прераснало в престрелка, каза Кангалджиев.

„Към момента са установени две лица, които са в заложната къща и труп на мъж на 48 години. Двама са откарани в болници - единият е във ВМА в тежко състояние и му предстои хирургическа намеса, а другият е контактен. Нямаме данни да е имало спор", обясни главният секретар на МВР.

По думите му убитият е нападнал собствениците на заложната къща. Той има криминално досие и 11 регистрации за различен вид престъпления, каза още Кангалджиев.

Главният секретар на МВР добави, че се сформират огледните групи и се извършват мероприятия за установяване на свидетели и очевидци.

Единият от пострадалите е настанен в противошокова зала на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна помощ (УМБАЛСМ) „Пирогов“. По първоначални данни от Центъра за спешна медицинска помощ–София 22-годишният мъж е с огнестрелна рана в гърдите и с огнестрелна рана в единия крак. 

Другият пострадал е без опасност за живота, той е настанен във Военномедицинска академия. Пациентът (33 г.) е с огнестрелна рана в левия крак. Мъжът е контактен и адекватен по информация от лечебното заведение. 

По думите на директора на СДВР главен комисар Любомир Николов няма данни за избягали: „Полицейските служители, патрулирали в района, са се отзовали много бързо на подадения сигнал“.

Действията на полицията по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължават, информира МВР.