На 16 юли започва цялостната реконструктия на столичната ул. "Опълченска", обяви днес зам.-кметът на София по финанси и обществено строителство Иван Василев. Строителните дейности ще продължат 225 дни, или близо 8 месеца.

Строителните дейности започват от кръстовището на "Опълченска" и бул. "Сливница", и включват и мостът на р. Владайска, а дължината на целия участък е около 715 метра. Предвижда се реконструкция на канализацията, нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове.

Ще се обнови и електроразпределителната мрежа, реконструират се и релсите на рамвай, както и тролейбусната конкактно-кабелна мрежа.

А самата ул. "Опълченска" ще бъде разширена до 3 ленти или 22 м пътни платна, като едната от тях ще е само за градския транспорт. Налице е и метър разделителна ивица. Ще бъдат изградени и нови тротоари с ново осветление от двете страни на пътя.

"Строителните работи ще бъдат извършени с временна организация на движение и промяна на част от линиите на градския транспорт, за което ще предоставим допълнително подробна информация", увери зам.-кметът.

След ремонта ще бъдат посадени и нови 50 широколистни дървета.