Ивелин Михайлов, известен още като идеологът на партия "Величие", ще се кандидатира за депутат на следващите парламентарни избори. 

Това обяви самият той в интервю пред БНР.

След това той би могъл да оглави парламентарната група, ако бъде избран, смята бизнесменът.

Разцепихме парламентарната група и махнахме хората, които са под някаква зависимост, каза Михайлов, подчертавайки, че това е началото на партия "Величие", а не краят ѝ.

Шестима депутати от парламентарната група на „Величие“ подадоха заявления, че я напускат в петък, предизвиквайки по този начин разпадането ѝ. Минималният брой депутати, които могат да сформират група в Народното събрание е 10 души. Така и двата лагера сред 13-те народни представители, влезли от "Величие", остават без парламентарна група.

"Партията ни изигра огромна роля в парламента с това, че попречи да се случи правителство с първия мандат", посочи Михайлов.  

Той беше категоричен, че депутатите му няма да подкрепят кабинет с третия мандат.

"Ако подкрепим "Възраждане" и се съгласим да работим с тях, това означава все едно да работим с ГЕРБ, защото "Възраждане" са под зависимост от ГЕРБ", обясни бизнесменът от Варна.

След като се оплака от институционален натиск Михайлов коментира:

"Всички медии, които са собственост на статуквото, пишат срещу мен, а не срещу Николай Марков. Това би трябвало да покаже кой каква зависимост има и какъв интерес търси."