Сръбският тенисист Новак Джокович не скри раздразнението си от държанието на публиката на централния корт на "Уимбълдън" при победата му над датчанина Холгер Руне, предадоха световните агенции. В осминафиналите носителят на 24 титли от Големия шлем се наложи над съперника си с 6:3, 6:4, 6:2. Според Джокович публиката е показала неуважение към него.

"На всички феновете, които показаха уважение и останаха до края на мача, благодаря от цялото си сърце, оценявам това. За другите, които избраха да покажат неуважение към мен в случая, да имат добра вечер, много добра вечер", каза видимо напрегнат сърбинът в интервю на корта след победата си.

Мачът направи впечатление с поведението на публиката, като зрителите крещяха "Руууууууне" през цялата вечер в дълбоко, протяжно скандиране, което звучеше подобно на освиркване. Джокович отхвърли предположение, че е ставало дума само за подкрепа на съперника му.

"Не мога да приема това. Знам, че те подкрепяха Руне, но това бе и извинение, за да освиркват. Вижте, аз съм на корта повече от 20 години. Знам всички номера. Знам как работят нещата. Добре, всичко е наред. Но аз се фокусирам върху хората, които имат уважение, те са си платили билета и обичат тениса. А аз съм играл и в много по-враждебна обстановка, повярвайте ми. И това не може да ми повлияе", добави той.

Тази победа осигурява 15-ия четвъртфинал на "Уимбълдън" за Джокович и 60-ият четвъртфинал на голям турнир, отбелязва "Гардиън". Тя е ценна и защото само 26 дни преди началото на "Уимбълдън", той претърпя сериозна операция на разкъсан менискус, който го принуди да напусне и "Ролан Гарос". Тогава даже се предполагаше, че сърбинът едва ли ще е във форма за "Уимбълдън", още повече че се задават и Олимпийските игри.