В дух на бравурни изказвания, Прокурорската колегия на ВСС с пълно единодушие избра Ангел Байрактарски за ръководител на Окръжна прокуратура - Кюстендил за следващите 5 години.

Той беше и единствен кандидат, а целият дебат продължи няма и 30 мин. в дух на единомислие и предваканционно настроение.

Байрактарски е дългогодишен зам.-шеф на прокуратурата, неин говорител и "острие" на Асоциацията на прокурорите в България.

А също - търсен събеседник в сайтове като, например, Tribune.bg.

През не съвсем близката 2012 г. - когато пак си беше зам. окръжен прокурор, под давление на управляващата партия ГЕРБ магистратът бе назначен от ЦИК за председател на Районната избирателна комисия (РИК) в Кюстендил, което медии определиха като "по ръба на закона".

Днес кандидатът сбито и делово изложи концепцията си, в която на свой ред имаше - меко казано - приповдигнати и много мили изказвания за 10-те години мандат на шефката му Камелия Стефанова (тя няма право на повече - бел. ред.).

В същия дух премина и съвсем краткото обсъждане от членовете на Прокурорската колегия. Те посочиха, че десетилетният зам.-шеф скромничи, но високият авторитет на ОП-Кюстендил се дължи и на това, че той е неин говорител.

Имаше и няколко въпроса - например, как вижда сформирането на свой собствен екип, ако го назначат. На което кандидатът отговори:

"Ще бъде кощунство да не се използва огромният капацитет на г-жа Стефанова",  от което може да се направи обосновано предположение какви са плановете му за нов зам. окръжен прокурор.

Преди единодушното гласуване Евгени Иванов от съвета нарече Камелия Стефанова - "един друг изключителен човек" и ведро пророкува:

"Само добри дни очакват Окръжна прокуратура- Кюстендил".

Иначе под района на ОП-Кюстендил е например Дупница, където оперираха т. нар. "братя Галеви".