Мъжът, счупил челюстта на младеж на плаж "Градина", е полицай от 4-то районно в Бургас. Това изнесе днес и.ф. главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Извършителят, който счупи долната челюст на момче на Джулая, е задържан и ще бъде дисциплинарно уволнен и съден.

Владимир Радев и негов приятел разказаха преди ден, че са безпричинно бити по време на плажно парти.

Пострадалият обясни, че са били в бар на събитие за Джулай морнинг. При влизането бутат декор и пица, след което охранител с жилетка на "Делта гард" на прословутия Митко Каратиста, посяга на едно от момчетата.

„Аз отидох да видя какво се случва, още преди да съм се доближил, получих силен удар в лицето и падам на земята. Приятели ми казаха, че ми е разбита челюстта. Аз не усещах нищо заради адреналина“, обясни Владимир.

От охранителната фирма твърдяха, че мъжът, който е наранил тежко младежа, не е техен служител.

Ключово обаче е, че други двама свидетели успели да снимат агресора и са предали кадрите на МВР. Така разследващите ги пуснали дори по вътрешни групи на служители.

Ченгето също е съвсем млад - на 21 г., като е на служба едва от края на октомври 2023 г. 

Засега няма данни дали е използвал бокс – по-вероятно е счупил с голи ръце, само с един удар мандибулата на студента.

Кангалджиев обясни и последователността на действия: единият младеж минава и бута парче пица на нервака. Той е агресирал, зашлевил му е един шамар, а другото момче е опитало да ги разтърве. Точно този младеж сега е със средна телесна повреда - счупена му е челюстта.

По думите на главния секретар, полицаят „казва, че е присъствал там“ – не казва дали е доработвал частно с жилетка на „Делта гард“. На журналистически въпрос Кангалджиев каза: Това допълнително ще го установим.

Той се зарече, че „ще понесе цялата строгост на закона“.