Manowar е първата световна група, обявена снощи от организаторите като един от хедлайнерите на Midalidare Rock in the Wine Valley 2025.

Както е известно, дългокосите алфа мачовци, които възпяват стомана, огън, сърца и мъже по кожени прашки, са изключително обичани в България.

Както много други музиканти със сходни първи цифри на ЕГН и те отдавна обявяваха всякакви финални, прощални и абсолютно последни турнета, след което продължаваха.

Бандитите около Джоуи ди Майо ще бъдат хедлайнер в първия ден на Midalidare Rock 2025, на 11 юли, петък.

„Специалният повод отбелязва дългоочакваното пето завръщане на MANOWAR в страната и това ще бъде най-голямата ни продукция в България досега“, споделят от групата.

"От първия път, когато дойдохме тук през 2007 г., ние се свързахме с хората в България", казва Ди Майо.

"Невероятната енергия, несравнимата страст и несломимият дух на нашите български фенове показаха на целия свят, че те са сред най-силните и най-добрите ни фенове! Горди сме да поканим всички да се присъединят към нас в красивата обстановка на Midalidare Estate и да отпразнуват заедно с нас върховната сила и мощ на истинския метъл!", довършва 70-годишният лидер на групата, който е и доста успешен бизнесмен.

Както е известно, най-епичните изпълнения на бандата у нас бяха в Каварна, по времето на управлението на кмета Цонко Цонев, когато на стадиона се събираха понякога до 10 000 души. Оттогава Manowar е вписана като притежателка на световен рекорд за най-дългия хеви метъл концерт, след като свири на стадион "Калиакра" точно 5 часа и една минута през 2008 г.

Да си припомним момент оттогава:

Любопитка е, че тя има и друг рекорд за "Гинес" - за най-шумно изпълнение от далечната 1984 г.

Снощи новината за предстоящото участие бе съобщена веднага след сета на един от тазгодишните хедлайнери Accept, предава БТА.

Преди това на откриващата вечер на тазгодишния фестивал свириха HammerFall, Saxon и Delain. Сред участниците днес са Mr. Big и Axel Rudi Pell, а в неделя хедлайнер е Deep Purple.