Пожар избухна в руски склад за петрол в югозападната част на руската Ростовска област след атака на украински дрон тази сутрин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Областният управител на Ростовска област Василий Голубьов заяви, че атака с дрон е предизвикала пожар на площ от 200 кв. м, но няма жертви. Около пет часа след като съобщи за пожара в "Телеграм", Голубьов каза, че огънят е потушен.

Това представлява поредният удар на силите на Киев по граничния регион, посочва АП. През последните месеци Украйна засили въздушните нападения на руска територия, вземайки на прицел рафинерии и петролни терминали в опит да забави военната машина на Кремъл. Армията на Москва оказва силен натиск по фронтовата линия в Източна Украйна, където недостигът на войници и боеприпаси прави защитниците уязвими.

Освен двата дрона, прехванати над Ростовска област, руските системи за противовъздушна отбрана са унищожили през нощта два дрона и над Курска и Белгородска област в западната част на страната, съобщи днес руското министерство на отбраната.

Междувременно украинската противовъздушна отбрана е прехванала четири от петте дрона, пуснати от Русия през нощта, съобщиха тази сутрин украинските военновъздушни сили. Микола Олешчук, командващ украинските военновъздушни сили, заяви, че петият дрон е напуснал украинското въздушно пространство в посока Беларус.

Вадим Филашкин, украинският управител на частично окупираната Донецка област, днес заяви, че при руските атаки вчера са загинали шестима души, а двайсет и двама са били ранени.

Олександър Прокудин, управител на украинската Херсонска област, която също е частично окупирана, каза днес, че един човек е загинал, а шестима са били ранени в резултат на руски обстрел през изминалото денонощие.