Следващото Народно събрание ще се приближи още повече към Съветския съюз. 

Така бившият председател на Столичния общински съвет, зам. външен министър и главен преговарящ за членството ни в ЕС Владимир Кисьов коментира в интервю за "Офанзива" по "Нова Нюз" появата на националистически формации като "Възраждане" и "Величие" в парламента.

"(СССР) Не се е разпаднал. Стана малко по-малък. Същите начини на управление, същите диктатори", посочи той.

Кисьов изрази възмущение от дискусиите в страната ни за приемане на еврото и изтъкна, че "същите тези, които участват в управление с олигарси и бандити, предизвикаха кризата през 1997 г."

"Ще се обсъжда дали да бъдем в НАТО! Е, в кое да бъдем? Чудовищна е човешката тъпота, която в момента цари в Народното събрание!"

В началото на интервюто Кисьов заяви, че процеси на разцепление протичат във всички партии с изключение на ГЕРБ и конкретно изтъкна, че "вече е несъстоятелно сдружаването между ПП и ДБ", покрай разминаванията в двете групи относно това какво да се прави с втория мандат.

Той разкритикува решението на ПП-ДБ и ДПС да не подкрепят ГЕРБ при вота за първия мандат и изтъкна интелектуалното превъзходството на Росен Желязков над колегите му в парламента. Бившият зам. външен министър обаче определи като "цинизъм" потенциално решение на ГЕРБ да застане зад кабинет на ПП-ДБ, след като най-голямата партия в парламента не получи съдействие за своя кабинет.

Според Кисьов независимите депутати, изключени или напуснали по свое желание ПГ на ДПС, няма да подкрепят правителство на ПП-ДБ, въпреки че съпредседателят на партията Джевдет Чакъров изрази такава готовност.

"Трябва да се направят всякакви усилия да не се разпада ДПС. Това би било пагубно и за двете фракции - нито ДПС ще постигне в бъдеще резултатите от последните избори, нито е ясно как може да назначиш момче за председател и след това да го отсвириш. Няма никакво обяснение. Ако се започне война, тя ще бъде мощна политическа и икономическа и ще засегне не само ДПС, а и другите партии", предупреди Кисьов.

Бившият главен преговарящ за членството ни в ЕС е убеден, че третият мандат също няма да бъде успешен. Той подчерта, че преди следващите избори трябва да се проведат разговори между отделните групи, за да не се стига до нов вот и пореден спад на избирателната активност.