Заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов абдикира от задълженията си по отношение на пътната безопасност, обявиха в брифинг днес общинските съветници от ГЕРБ-СДС в София.

Павлов е избран да оглави Съвета за безопасност на движението на децата в София през февруари, решението е влязло в сила от март.

"Другата седмица ще бъде последното заседание на СОС, но досега е нямало нито едно заседание на Съвета за безопасност на движение на децата в София", обяви общинската съветничка Ваня Тагарева. "Призовавам зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов незабавно да си подаде оставката, призовавам и Васил Терзиев да го освободи."

От ГЕРБ-СДС питат и дали е налице действащ договор по дейности, свързани с пътната безопасност, или клауза в досегашния за удължаването на досегашния. Според тях договорите са изтекли в края на юни, а няма започнала процедура за нови.

"Това означава, че Столична община рискува между шест и осем месеца да не може да се смени един съборен знак или да се очертае една пешеходна пътека", обяви общинарят Прошко Прошков.

Според хората на Борисов в София Васил Терзиев и неговият екип твърдят, че темата за пътната безопасност е важна за тях, но това са "празни приказки".