Шампионът от 2005 година Рафаел Надал се класира за финала на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд от 579 320 евро. Бившият лидер в световната ранглиста победи трудно с 4:6, 6:3, 6:4 Дуйе Айдукович.

В третия сет испанският тенисист допусна два пробива, но успя да спечели подаването на хърватина три пъти и спечели при първата си възможност след 2 часа и 14 минути, съобщава БТА.

"Мачът беше доста труден. Моят противник има изключително добър бекхенд. Той демонстрира доста увереност тук. Опитах се да го спра, но ми беше изключително трудно. Намерих начин да оцелея и съм на финала. Доста дълго време не се бях класирал за такъв мач. Това са великолепни новини и съм щастлив за това", заяви Рафаел Надал на корта след края на срещата с Айдукович.

Това е първи финал за Надал след "Ролан Гарос" 2022. В двубоя за титлата испанецът ще играе срещу Нуно Боржеш или Тиаго Тиранте.

В момента 38-годишният Надал заема 261-во място в световната ранглиста, а през настоящия сезон има 11 победи и 8 поражения.