Детска количка с двегодишни близначки се преобърна на пътя на идващ влак в Сидни. При инцидента загива едно от децата и бащата, който се хвърля, за да ги да ги спаси, предаде бТВ, цитирайки АФП и местната полиция.

Едното от момиченцата оцеляло само "благодарение на късмета", след като се приземило между релсите, когато детската количка паднала от перона на железопътната гара "Карлтън" в южната част на Сидни.

Тя е била "до голяма степен незасегната" от влака, който очевидно е минал над нея на път за централната част на Сидни в ранния следобед.

Родителите са слезли с асансьор до перона на гарата и когато са излизали, са "свалили ръцете си от детската количка за много, много кратък период от време", коментира полицейският суперинтендант на австралийския щат Нов Южен Уелс Пол Дънстън.

"Дали е порив на вятъра… Не сме съвсем сигурни, но изглежда, че детската количка моментално е започнала да се търкаля по посока на влаковите линии", коментира той на пресконференция.

Полицията и службите за спешна помощ са пристигнали в рамките на няколко минути след подаването на сигнала и са успели да видят детската количка под влака, който е забавил ход, но не е трябвало да спира на гарата.

"Можеше да се чуе плач, който идваше изпод влака", каза полицейският началник.

Въпреки че едното от децата е невредимо, другото момиченце и 40-годишният му баща са загинали.

„Бащата "просто е влязъл в родителски режим" и се е опитал да спаси дъщерите си“, посочва Дънстън.

„Това му е струвало живота, но постъпката му е това е невероятно смела и героична", допълва още той.

Майката и оцелялата ѝ дъщеря са откарани в местната болница "Сейнт Джордж". Те са в стабилно състояние.

39-годишната майка е "в състояние на шок и се бори със случилото се", като същевременно е подкрепяна от семейството и приятелите си от местната общност, казва Дънстън.

Премиерът на Нов Южен Уелс Крис Минс заяви, че местната общност ще бъде дълбоко афектирана от инцидента.

"Надявам се, че с течение на времето те ще могат да получат някаква малка утеха, знаейки, че бащата е загинал в резултат на изключителен, инстинктивен акт на храброст, В условията на ужасен, ужасен инцидент той е дал живота си, за да се опита да спаси децата си", казва Минс.