Българският шампион "Лудогорец" може да срещне в третия кръг на Шампионската лига победителя от двубоя между "Линкълн Ред Импс" от Гибралтар и "Карабах" от Азербайджан. Това отреди жребият, който се тегли преди броени минути в Нион. Това ще стане, ако "Лудогорец" успее да отстрани "Динамо" (Минск) от Беларус, като срещите от втория кръг започват тази седмица. Българският тим бе в урната с непоставени отбори.

Мачовете от третия кръг на Шампионската лига са на 6 или 7 август, а реваншите са седмица по-късно - 13-14 август. Тимът от Разград може да гостува в първия мач.

Ако отпадне от Шампионската лига и се озове в квалификациите на Лига Европа "Лудогорец" отново ще се изправи срещу един от двойката "Карабах" - "Линкълн" - срещу загубилия.

Мачовете от третия кръг на квалификациите в Лига Европа ще се проведат на 8 и 15 август, като "Лудогорец" ще бъде домакин в евентуалния реванш.

"Ботев (Пд) срещу "Аякс"?

Носителят на Купата на България "Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между нидерландския гранд "Аякс" и сръбския "Войводина", ако отстрани гръцкия "Панатинайкос" във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. 

Ако "канарчетата" успеят да елиминират гръцкия тим и продължат напред към третия предварителен кръг на надпреварата, то те ще бъдат домакини в първия мач, който по програма трябва да се играе на 8 август. Реваншът ще е седмица по-късно - на 15 август. 

При отпадане от "Панатинайкос" "жълто-черните" ще продължат участието си в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Там те ще срещнат победителя от някоя от следните двойки: 

Копенхаген (Дания) - Магпайс (Гибралтар)

Омония Никозия (Кипър) - Торпедо Кутаиси (Грузия)

Рига (Латвия) - Шльонск (Полша)

Олимпия Любляна (Словения) - Полися Житомир (Украйна)

Жрински Мостар (Босна и Херцеговина) - НК Браво (Словения)

Осиек (Хърватия) - Левадия (Естония)

"Черно море"

Чешкият "Млада" Болеслав или литовският "Трансинвест" ще бъдат съперници на българския Черно море в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. 

Преди това обаче "моряците" ще трябва да отстранят израелския "Апоел Беер Шева" във втория кръг на квалификациите.

Мачовете от третия предварителен кръг ще се играят на 8 и 15 август, като Черно море ще бъде домакин на евентуалния реванш.

ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 може да срещне отбор от Литва или от Кипър, ако отстрани черногорците от "Будучност" (Подгорица) в третия кръг на турнира на УЕФА Лигата на Конференциите.

Но ЦСКА 1948 най-напред трябва да се справи с най-успешния тим от Черна гора – "Будучност" (Подгорица) в срещи в тази и другата седмица. След това обаче ги чака победителят от мача "Жалгирис" (Литва) – "Пафос" (Кипър). Мачовете от третия кръг трябва да се играят на 8-и и 15-и август. При този жребий ЦСКА 1948 ще бъде домакин в първия мач срещу литовците или кипърския състав.

През тази година ЦСКА 1948 играе за втори път в историята си в европейските клубни турнири, след като миналата година отпадна на старта на същия турнир от ФКCБ.